zaterdag 6 juli 2013

RECENSIE | Verborgen spel - Laura Wiggers

Wat doe je als je man van de ene op de andere dag bij je weggaat? Als hij aankondigt dat het gezinsleven hem benauwt? Dat hij alleen verder wil? Juist, je gaat door de bekende fases, krabbelt weer overeind en stort je opnieuw in de liefde. Zo ook Karen, een vrouw van drieënveertig met drie leuke kinderen, een afwisselende baan als vormgever en een slappe ex. Ze probeert haar leven een nieuwe impuls te geven door een cursus mindfulness en besluit niet langer als keurige moeder door het leven te gaan. Nieuwsgierig duikt ze tijdens haar kinderloze dagen weer het single-bestaan in, dat bestaat uit flirten, afspraakjes maken en je jeugdliefde opsporen op Facebook. 
Karen experimenteert met jonge minnaars en spannende onenightstands, en dan ontmoet ze Mark. Een intrigerende man die graag met haar verder wil, maar er wel specifieke voorkeuren op na houdt. Langzaam wijdt hij haar in de wereld van bdsm, swingen en parenclubs. Hij laat haar de keuze, maar Karen verlegt steeds weer haar grenzen. Tot ze op een dag merkt dat ze er overheen is gegaan...
De Vijftig tinten-hype is eerlijk gezegd compleet aan me voorbij gegaan. Ik verwacht meer van een boek dan wat platte seks aangevuld met zweepjes en wat weet ik nog allemaal. Toch heb ik me nog een keer laten verleiden door een erotisch boek: Verborgen spel van Laura Wiggers. Dit boek zou een combinatie zijn van de erotiek uit Vijftig tinten grijs en de zoektocht naar zingeving uit Eten, bidden, beminnen. Vooral dat laatste trok mijn aandacht. Ik was erg benieuwd op welke manier de auteur die twee zaken zou gaan combineren.

Nu vind ik het sowieso moeilijk om een recensie te schrijven over een erotisch getint boek, want wat ik er compleet over vind, vinden andere lezers misschien maar soft. En ik wil natuurlijk ook niet te boek staan als een preuts wicht dat niks kan verdragen. (Misschien zijn Nederlanders toch meer vrijdenkend op dat gebied?) Maar het seksgedeelte had voor mij wel wat subtieler mogen zijn, om het zo te zeggen. Gelukkig was het geen opeenvolging van seksscènes zoals bij Vijftig tinten, het lag er niet te dik bovenop. Ik heb wel het idee dat Laura Wiggers veel research gedaan heeft op dit gebied.

De gelijkenis met Eten, bidden, beminnen zag ik dan weer niet echt, buiten dan dat het hoofdpersonage een cursus mindfulness volgt. Daar houdt voor mij de vergelijking zo'n beetje op.

Karen is volgens mij een heel herkenbaar personage voor veel vrouwen. Ze heeft een eigen bedrijfje, drie kinderen en probeert dit te combineren met sporten, vriendinnen en een man. Ik vond haar onmiddellijk sympathiek, ook al is heel wat ouder dan ik.

Verder leest het boek vlot weg en is het het ideale leesvoer voor op vakantie aan het zwembad. (Of voor in de slaapkamer als je op zoek bent naar tips om je seksleven wat op te smukken!)


Score:
«««½

Verborgen spel
Laura Wiggers
ISBN 9789047203766
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Artemis & Co (juni 2013)

Met dank aan Artemis & Co voor het recensie-exemplaar.Dit boek telt mee voor de Ik lees Nederlands!-uitdaging.


4 opmerkingen:

  1. Ik heb ook helemaal niets met erotische boeken, ik vind de hele hype rondom Vijftig tinten vreselijk - ieder z'n meug natuurlijk, maar het is echt niets voor mij haha, dit boek dus ook niet echt - hoewel het wel mysterieus klinkt en daar hou ik soms wel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laura heeft heel veel research gedaan. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het een leuk boek en als ik een kandidaat zou vinden wil ik het ook wel eens doen.

    BeantwoordenVerwijderen