zondag 16 juni 2013

Ik lees Nederlands!

Het jaar is ondertussen al bijna half en de tijd voor goeie voornemens is dus ook al ruimschoots gepasseerd, maar... ik ga toch nog mijn allereerste leesuitdaging ooit aan! Aan het begin van dit jaar lanceerde boekblogger Judith de uitdaging Ik lees Nederlands! om lezers meer Nederlandstalige boeken te laten lezen. Nu heb ik zelf niet te klagen over het aantal Nederlandse boeken dat ik lees. Ik las er dit jaar al zo'n 27, maar ik ga nu dus de uitdaging aan om gedurende de tweede helft van dit jaar nog eens 30 boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs te lezen, dat brengt me dus op het niveau Enorme Slagroomtaart, jammie! De recensies die meetellen voor deze uitdaging herken je aan deze afbeelding:

Ik Lees Nederlands!


Doen jullie ook mee aan de Ik lees Nederlands! uitdaging?

12 opmerkingen:

 1. Ik lees expres geen Nederlandse boeken. Ik vind onze taal lang niet zo mooi overkomen als het Engels. YA is mijn favoriete genre en Nederlandse vertalingen maken er echt kinderboeken van, terwijl het in het Engels gewoon heerlijk wegleest. Maar, veel succes met de challenge! :)

   Mel@thedailyprophecy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer! Vertalingen doen het origineel vaak geen recht, dat klopt, maar vertalingen tellen ook niet mee voor deze challenge, enkel boeken die oorspronkelijk in het Nederlands geschreven zijn. En daar zitten echt wel pareltjes tussen waar we terecht fier op mogen zijn!

   Verwijderen
 2. Nog eens 30, dat is niet mis!
  Ik doe ook mee, en ben geloof ik ook op de helft (ik tel alleen de boeken waarover ik schrijf op mijn blog mee voor de uitdaging).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! In principe schrijf ik over alle boeken die ik lees een recensie, dus dan kan ik de tel makkelijk bijhouden.

   Verwijderen
 3. Leuk dat je deze uitdaging aangaat! Ik lees eigenlijk al heel veel boeken van Nederlandse auteurs, dus ik heb niet te klagen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eigenlijk ook wel als ik het zo bekijk, dus ik hoop dat ik er nog eens 30 haal.

   Verwijderen
 4. Ik lees wel Nederlands, maar ik wil geen verplichtingen en doe daarom niet mee ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is één van de redenen waarom ik tot nu toe ook nog nooit meedeed met een challenge. Maar ik zie dit niet echt als een verplichting, alleen een kans om meer boeken van eigen bodem te leren kennen en uit te zoeken.

   Verwijderen
 5. Hartstikke leuk dat je meedoet, Annelies, en je hebt er inderdaad een mooie uitdaging van gemaakt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begin al een beetje schrik te krijgen dat het wat te hoog gegrepen is, maar het jaar duurt nog even dus dat komt wel goed!

   Verwijderen