donderdag 27 juni 2013

RECENSIE | Bloggen als een pro - Elja Daae


Misschien had ik wel gehoopt eindelijk de gouden truc voor een succesvol blog te ontdekken toen ik dit boek(je) bestelde. Eén tip die Boekboetiek op slag zou veranderen in de populairste boekensite van de Lage Landen. Maar zoals Elja zelf zegt: De ultieme truc bestaat niet. Het enige wat je kan doen is hard werken, heel hard werken.

Toen ik begon met bloggen had ik nooit gedacht er zoveel uren per week aan te besteden. Ik lees veel boeken en ik praat er graag over. Hoe moeilijk kan het zijn om die mening dan neer te pennen en online te gooien? Niet moeilijk, maar er komt veel meer bij kijken dan dat. Ik kan vaak wel een paar uur (of soms een paar dagen) bezig zijn met een recensie die exact weergeeft wat ik denk en voel bij een boek. Een recensie die er voor jullie misschien uitziet alsof ik ze zo uit mijn mouw heb geschud. Daarnaast steek ik ook veel tijd in de zoektocht naar nieuwe boeken en leuke nieuwtjes, contacten met uitgeverijen en auteurs, Twitter, Facebook, noem maar op. Het hoort er allemaal bij. En weet je wat? Ik vind het helemaal geweldig! Ik geniet van iedere bezoeker, iedere reactie, hier en op social media.

Het is niet omdat Elja Daae ons niet de ultieme blogtip verklapt, dat je dit boek links moet laten liggen, integendeel. In klare taal legt ze uit wat er nodig is om een succesvol blogger te worden. Niks waar je veel geld of veel verstand voor nodig hebt, maar dingen die in jezelf te vinden zijn: authenticiteit, focus en toewijding. Haar adviezen illustreert ze aan de hand van blogs die ze zelf vaak bezoekt, heel handig!

Voor meer handige tips over bloggen kun je Elja volgen op Twitter. Iedere maandag tussen 20u en 21u coördineert ze ook de twitterchat #blogpraat, het ideale moment van de week om te leren en te discussiëren over bloggen.


Bloggen als een pro (in 60 minuten)
Elja Daae
ISBN 9789461260482
Aantal pagina's: 144
Uitgeverij: Haystack (maart 2013)


9 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen Annelies! Dankjewel!! Je verwoordt mijn boek beter dan ikzelf op de achterflap :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook belangrijk om zo vaak mogelijk een reactie te plaatsen. Het lijkt me voor de blogger leuk om te zien dat men gelezen wordt ! Ik blog zelf niet, maar lees veel blogs en geniet daar van !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in Mieke. Iedere reactie is een blijk van waardering en daar word ik heel blij van :-)

   Verwijderen
  2. Inderdaad Mieke, dat vind ik ook altijd zeer fijn. Dan weet je dat je werk gewaardeerd wordt.

   Verwijderen
 3. Ik heb het boek ook op mijn verlanglijstje staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, eigenlijk hebben jullie gelijk. Heb reeds meerdere boeken gelezen waarvan ik hier een (p)review heb gelezen, zonder het te laten weten.
  Dus, keep it up!

  Mvg,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je hier leestips vindt én bedankt voor je reactie!

   Verwijderen