dinsdag 24 juli 2012

Boekentips voor Griekenlandfans

Bron: essential-greece.be

Met een glaasje ouzo op een terras in één van de smalle steegjes, de sirtaki op de achtergrond... Het mag dan wel crisis zijn in Griekenland, in de boeken die vandaag langskomen is hier geen sprake van. Vandaag krijgen jullie boekentips voor Griekenlandfans!

Het kleine Paradijs - Victoria Hislop

Thessaloniki, 1917. Terwijl Dimitri Komninos wordt geboren, legt een vlammenzee de welvarende multiculturele stad, waar Christenen, Joden en Moslims in redelijke harmonie samenleven, in de as. Het is de eerste in een reeks dramatische gebeurtenissen die de verschillende bevolkingsgroepen uit elkaar zullen drijven en de stad voor altijd zullen veranderen. Vijf jaar later vlucht een jonge vrouw, Katerina, naar Griekenland nadat haar dorp in Klein-Azië is verwoest door Turkse troepen, waarbij ze haar moeder kwijtraakte en ze in haar eentje op een boot met onbekende bestemming belandde. Vanaf die dag raken de levens van Dimitri en Katerina met elkaar vervlochten. Thessaloniki, 2007. Een half-Griekse, half-Engelse jongeman hoort voor het eerst het levensverhaal van zijn grootouders en beseft dat hij een beslissing moet nemen. Tientallen jaren zijn zij de hoeders geweest van de herinneringen en schatten van een volk dat met geweld uit zijn geliefde stad is verdreven. Moet hij de nieuwe schatbewaarder worden?



Regen en Sterren - Maeve Binchy

Vier vreemden raken onverwacht bij elkaar betrokken door een vreselijk ongeluk dat zich in de baai van hun Griekse vakantie-eiland voltrekt. Fiona, de Ierse verpleegster met het rode haar, heeft alles achtergelaten om met haar geliefde Shane de wereld door te trekken, totdat hij zijn ware gezicht laat zien…

Elsa, de succesvolle Duitse tv-presentatrice, is innemend en beeldschoon. Waarom heeft zij haar carrière opgegeven en waarom lijkt ze op de vlucht te zijn? David, een stille Engelse jongeman, ziet vol tegenzin zijn toekomst als zakenman tegemoet. Thomas, groot, Amerikaans en gescheiden, lijkt zijn zoontje erg te missen. Waarom gaat hij niet terug? Door het ongeluk ontstaat er een band tussen deze vier mensen, leren ze elkaar en de plaatselijke bevolking kennen en komen er schokkende geheimen naar boven…



Het Huis van duizend Dromen - Brenda Reid

Griekenland, 1937. De Britse diplomaat Hugh Timberlake aanvaardt een post op de ambassade in Athene. Hij voelt zich in het diplomatenmilieu als een vis in het water, maar Hughs echtgenote Evadne vindt het leven er verstikkend. Tijdens een korte vakantie op Kreta, waar ze verblijven in het vervallen huis van verre familie, wordt Evadne verliefd op het eiland. Ze besluit er te blijven en het huis te laten opknappen. Hugh moet terug naar Athene, maar belooft zich zo snel mogelijk weer bij haar te voegen. Evadne sluit vriendschap met de inwoners van het naburige dorpje en bemerkt al snel dat haar echtgenoot steeds meer uit haar hoofd en hart verdwijnt, waar zijn plaats wordt ingenomen door de knappe Griekse timmerman die ze heeft ingehuurd. Dan breekt de oorlog uit. Het ooit zo idyllische eiland wordt het middelpunt van geweld en bloedvergieten en Evadne komt voor een hartverscheurende keuze te staan.




Veel leesplezier en tot de volgende keer!
Annelies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten