donderdag 11 juli 2013

RECENSIE | De sluwe verleider - Nynke Laanstra

Wat doe je als je dochter in de greep lijkt van een sluwe verleider? Dan breek je! Wat doe je als blijkt dat hij deelgenoot is van je duistere geheim? Dan grijp je in! Maar wat als je ontdekt dat de affaire van je dochter wordt aangestuurd door de brute folteraar uit je verleden? Dan breekt de hel los!

Eva, dochter van Fien Meijer en Wim Bolhuis, geniet intens van het bruisende studentenleven. Ze ontmoet Aleck, een veelbelovend fotograaf, met wie ze een onstuimige relatie krijgt. Fien vertrouwt het niet, gaat op onderzoek uit en komt gevaarlijk dicht bij de inktzwarte waarheid. Wie is Aleck, wat is zijn geheim? Hoe nobel en oprecht is zijn liefde voor Eva?

De sluwe verleider is het tweede deel uit de Geloof-Hoop-Liefdetrilogie, een erotische thrillerreeks. Mijn recensie van het eerste deel De losbandige vrouw kon je eerder al lezen. Ook al ben ik geen fan van erotische boeken - zoals jullie al wel doorhebben - over De losbandige vrouw was ik erg te spreken. Ik keek zelfs uit naar het tweede deel! Deze mooie zomerse cover maakte me alvast heel benieuwd.


Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van de verschillende hoofdpersonages Fien, Lars, Eva en Aleck/Kjell. Die afwisseling zorgt voor een verhelderende diepgang. Nynke Laanstra weet op vernuftige wijze spanning en erotiek met elkaar te verweven. Net zoals in het eerste deel van de trilogie, ligt de seks er hier ook niet vingerdik bovenop. Alles scènes zijn subtiel en heel liefdevol weergegeven. Je merkt er duidelijk aan dat Aleck niet alleen een sluwe verleider is, maar dat er ook liefde in het spel is.

Meer nog dan het eerste deel is dit boek echt een psychologische thriller. Als lezer word je van in het begin meegesleurd, tot je niet meer weet wie nu slachtoffer is en wie dader. Zeker naar het einde toe bereikt de spanning een hoogtepunt, om af te sluiten met een einde dat alleen maar doet verlangen naar deel drie!

Score:
««««

De sluwe verleider
Nynke Laanstra
ISBN 9789491472312
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Booklight (juni 2013)

Met dank aan uitgeverij Booklight en Nynke Laanstra voor het recensie-exemplaar!Dit boek telt mee voor de Ik lees Nederlands!-uitdaging.3 opmerkingen:

 1. Ik houd helemaal niet van erotische boeken, maar dit ziet er wel leuk uit. Misschien toch maar eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is geen doorsnee erotisch boek, want dan had ik er ook niet zo van gehouden. Ben er ook niet echt fan van, het mag iets meer hebben dan alleen erotiek.

   Verwijderen
 2. Dit is vooral een heel spannend boek, er komt wel erotiek bij kijken maar op een heel mooie manier, zonder afstotend te zijn. Gewoon proberen, Karlijn !

  BeantwoordenVerwijderen