maandag 17 december 2012

RECENSIE | De overgave van Floor - Renee van Amstel


De overgave van Floor
Floor is een succesvolle high potential bij een telecombedrijf. Ze is begin dertig, leuk om te zien en gezegend met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Op een feestje ontmoet ze Rick, een paar jaar ouder, aantrekkelijk en als registeraccountant bezig met een veelbelovende carrière. Binnen een uur is Floor hopeloos verliefd en binnen een week hebben ze een relatie. Rick is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Ze hebben grenzeloze seks. Gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een tot dan toe nauwelijks ontwikkelde fascinatie heeft voor sm. Ze doen dingen waarvan Floor nooit gedacht had ze te zullen doen, maar ze doet het met verbazing, zonder terughoudendheid en met de steeds sterker wordende vraag waar haar eigen grenzen liggen...

Renee van Amstel is een Nederlandse auteur die zich waagt aan een erotische roman, aldus de cover. Ik ben zelf geen fan van het Vijftig Tinten-genre, maar mijn collega Sarah is dat wel en zij heeft voor jou dit boek gelezen én gerecenseerd!

De overgave van Floor leest heel vlot, al vond ik het wel een beetje spijtig dat je in het eerste hoofdstuk al ontdekt dat de relatie van Floor en Rick gedoemd is om te mislukken. Het boek kon me daarom niet echt meeslepen en bleef een beetje teveel van hetzelfde.

Het verhaal gaat over twee mensen die elkaar ontmoeten, op het eerste zicht verliefd worden en samen hun seksuele grenzen willen zoeken en verleggen. SM speelt steeds een belangrijke rol in hun relatie, tot ze uiteindelijk niet meer zonder kunnen en een gevaarlijk spel gaan spelen.

Het boek zou volgens mij wel meer diepgang gehad hebben als het meer over de open bloeiende relatie ging in plaats van enkel over het ontdekken van seksuele grenzen.

Dit boek is wel een aanrader voor mensen die graag meer te weten willen komen over de wereld van SM!

Score:
«««

De overgave van Floor
Renee van Amstel
ISBN 9789045200200
Aantal pagina's: 260
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben echt een beetje klaar met die "seksboeken", haha. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er in zulke boeken wél een goed verhaal zit. Maar misschien is dat een enorm vooroordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, helaas is dat door die "vijftig tinten flut" nu een vooroordeel... en dat is jammer, want er zijn wel degelijk kwalitatieve titels in dit genre te vinden. Maar het is af en toe goed zoeken :)

    BeantwoordenVerwijderen