vrijdag 15 november 2013

RECENSIE | In de voetsporen van de meester

In de voetsporen van de meester

In de voetsporen van de meester is het resultaat van de jaarlijkse verhalenwedstrijd van uitgeverij LetterRijn. De bundel bevat dertig kortverhalen van Vlaamse en Nederlandse auteurs, allemaal geïnspireerd op het werk van "de meester", en die meester is niemand minder dan Roald Dahl. Wie van ons was als kind niet gefascineerd door De GVR, De Heksen en Matilda? Allemaal fantastische kinder- en jeugdboeken, maar ik vond ze best griezelig. Zo ook de verhalen in In de voetsporen van de meester: kort maar krachtig, bizar en een beetje spooky.

Om te beginnen ziet het boek er gewoon prachtig uit. De cover is even onheilspellend als de verhalen zelf. Ik heb de digitale versie gelezen, maar het papieren boek dat ik op foto's gezien heb, ziet er echt een pareltje uit.

Op zijn tijd vind ik een verhalenbundel heel verfrissend, zeker als het om een samenraapsel van diverse auteurs gaat. Met dertig verschillende auteurs krijg je even zo veel schrijfstijlen voorgeschoteld. De ene lag me al meer dan de andere, maar ik heb alle verhalen eigenlijk met plezier gelezen. Ze gaan over heel uiteenlopende onderwerpen en geen enkel verhaal is hetzelfde. Toch hebben ze bijna allemaal één ding gemeen: ze bezorgden me de kriebels! Sommige gaven me gewoon een ongemakkelijk gevoel, maar van De Vervanger van Michael Blommaert, om er maar eentje noemen, gingen mijn haren echt rechtop staan.

Dit is echt een geweldig boek voor op je nachtkastje. Maar misschien kan je het toch beter 's morgens voor het opstaan ter hand nemen, zo ben je tenminste verzekerd van een goede nachtrust!

Score:
««««


In de voetsporen van de meester
Diverse auteurs
Aantal pagina's: 190
ISBN 9789491875007
Uitgeverij LetterRijn

Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het recensie-exemplaar.Dit boek telt mee voor de Ik lees Nederlands!-uitdaging.10 opmerkingen:

 1. Mooie recensie, Annelies. Ik ben nog aan het lezen in de bundel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo af en toe een verhaaltje en je bent even zoet he Mieke! Ben benieuwd naar jouw mening over de verhalen.

   Verwijderen
 2. Supercoole recensie. Van een mooi boek: mooi initiatief, mmooie cover, mooie verhalen. En het leest heerlijk...het is soepel gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, klinkt als een goed boek! (Hoe krijg je toch telkens die recensie exemplaren? :) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mariska! Bedankt voor je reactie. Er zijn een aantal uitgeverijen die op regelmatige basis samenwerken met boekenbloggers: een (digitaal) boek in ruil voor een recensie. Vandaar de recensie-exemplaren!

   Verwijderen
 4. Oed omschreven, ik ben de verhalen nu aan het lezen

  BeantwoordenVerwijderen